POLIAZBITOL 5Kg

Kanta
+
-
Kg
+
-

Kataloški broj: B175

Grupa: Izolacija

Podgrupa: Hidroizolacija

Polizabitol je jednokomponentna elastomer bitumenska pasta koja sadrži organski rastvarac. Poliazbitol odgovara zahtevima standarda SRPS U.M3.240 (Bitumenski hidroizolacioni materijali sa organskim rastvaracem za namaz u vidu paste). Upotrebljava se u isporucenom stanju ( hladan postupak ) bez zagrejavanja. Poliazbitol je zapaljiv i zato je neophodno poštovati propise predvidene za rad sa zapaljivim materijalima.


Primenjuje se za hidroizolaciju krovova , sanaciju starih hidroizolacija i antikorozivnu zaštitu metalnih 
površina. Narocito je pogodan za hidroizolaciju mesta prodora, obradu slivnika, atika, venaca. Poliazbitol se nanosi na suvu i cistu podlogu koja je prethodno premazana Bitulitom.

Upotrebljava se u hladnom stanju na temperaturama > +5ºC. Po pravilu pre nanošenja na betonsku konstrukciju ili padni beton , postavlja se prethodno hidroizolaciona traka za izjednacavanje parnog pritiska. Poliazbitol treba, pre upotrebe, obavezno izmešati i homogenizirati. Ugraduje se, uglavnom, u dva ili tri sloja ravnomernim nanošenjem cetkom sa tvrdom dlakom, špahtlom ili razastiracem, u kolicini cca 2-3 kg/m² u jednom sloju.

Ako se ugraduje u više slojeva u svaki prethodni se utiskuje staklena mrežica sa okcima velicine ca 3 cm. Novi sloj se nanosi nakon ocvršcavanja prethodnog, a najranije za 48 sati. Preko izvedene hidroizolacije sa Poliazbitolom, kao zaštita od dejstva sunca, preporucuje se premaz Solarflex-a koji sadrži aluminijumski pigment u svom sastavu.

Pri upotrebi Poliazbitola u zatvorenim prostorima mora se obezbediti dobro provetravanje i dovod svežeg vazduha. Po hladnom vremenu, ako se proizvod zgusne , potrebno je, najmanje 24h pre korišcenja, lagerovati Poliazbitol u zagrejanoj prostoriji.

Poliazbitol se isporucuje u metalnoj ambalaži od 5 i 22 kg. Cuva se u natkrivenom prostoru zašticenom od sunca, toplote i mehanickog oštecenja ambalaže. Skladišti se uz primenu mera zaštite od požara za lako zapaljive materije.
PODLOGA DS FASADA 1/1 Lit.

VP Cena: 121.74

MP Cena: 146.09

Siporeks zidni blok-Ytong 62.5*20*12cm

VP Cena: 143.03

MP Cena: 171.64

AMF T-profil 3,6m

VP Cena: 75.77

MP Cena: 90.93

LEPAK S 25/1 za vunu

VP Cena: 16.07

MP Cena: 19.29

SPAHTLA ROSTFRAJ NITNOVANA 80mm

VP Cena: 235.08

MP Cena: 282.10

Kondor, Kondorin, 3, 4, mm, Hidroizolacij, Hidroizolacija, Hidroizolacije, Izolacija ravne ploce, Ravna ploca, Razlika, lm, LM, Hydrotex, Poliazbitol